Loopbaanbegeleiding onderwijs – loopbaancoach onderwijs

Loopbaanbegeleiding onderwijs – loopbaancoach onderwijs

Loopbaanbegeleiding voor mensen in het hoger onderwijs kan bijzonder nuttig zijn. Ben jij in het onderwijs werkzaam en wil jij weer gelukkiger worden met je loopbaan? Een loopbaantraject helpt je jouw vizier te verbreden en te kijken naar andere mogelijkheden qua werk. Ongeacht of dat nu in het onderwijs is of daarbuiten. Naar banen en werk te kijken buiten het onderwijsveld of er binnen maar dan gericht op wat echt bij je past!?

Passie voor onderwijzen?

Veel mensen die ik spreek tijdens loopbaanbegeleiding, zijn in het onderwijs gaan werken vanwege de passie voor lesgeven en willen graag anderen helpen ontwikkelen en laten stralen.  Toch zie ik vaak dat ‘het vuur’, die er vroeger zo hevig was, er tegenwoordig niet of nauwelijks meer is. Te druk, veel taken, niet die dingen doen die je echt leuk vindt? Voor de een het nakijken van lijvige documenten voor de ander is het juist het goed willen doen en zich te perfect willen voorbereiden. Daarnaast komen mogelijk ook de twijfels of je überhaupt nog buiten het onderwijs aan het werk zou kunnen komen. Dat kan je mogelijk een beklemmend gevoel geven. “Moet ik echt voor altijd in het onderwijs blijven werken? Of kan ik mijn loopbaan ook op een andere manier voortzetten.” Dit zijn vragen waar ik jou als loopbaancoach in Breda graag bij help.

Loopbaancoach voor het onderwijs
AllesvanNIX – jouw Loopbaancoach in het onderwijs

Loopbaanbegeleiding binnen het onderwijs

Je neemt als manager, docent of als (beleids) medewerker binnen het hoger onderwijs weinig tot geen tijd voor jezelf om na te denken over je loopbaan. Herken je dat? Mogelijk merk je dat je ambities op een ander terrein komen te liggen en het onderwijs te beperkend gaat voelen. Je wilt meer en iets anders maar wat? Binnen het onderwijs ben je een duizendpoot die alles kan. Buiten het onderwijs heb je misschien het gevoel weinig te kunnen?

Waar liggen jouw talenten?

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd welke talenten jij hebt? Waar ben je goed in en waar word je blij van? Hoe kom je erachter welke talenten jij hebt en waar je goed bent? Wie kan jou helpen om deze te ontdekken en wat heb jij nodig om jouw talenten te ontwikkelen en te ontplooien?

Waar liggen jouw waarden, drijfveren, talenten en ambities?

Inzicht in eigen denken en handelen

Inzicht krijgen in je eigen denken en handelen is de eerste stap tot zelfanalyse. Onderzoeken wat je zwakke en sterke kanten zijn. Inzicht in jezelf zorgt ervoor dat je weet waar je kwaliteiten liggen en hoe je deze kunt inzetten om je doel te bereiken. Maar wat is dat doel precies? Daar gaan we tijdens het loopbaantraject samen naar op zoek. We kijken naar wie jij bent als persoon. We kijken dus niet alleen naar jouw huidige rol onderwijsprofessional, maar juist wie jij daarbuiten bent. Door naar die kern te gaan, krijgen we meer zicht of jouw toekomstige loopbaan in het onderwijs ligt of daarbuiten.

Loopbaanbegeleiding onderwijs – AllesvanNIX

Voor loopbaanbegeleiding in het onderwijs ben je bij mij, Marnix Holleman loopbaancoach in Breda, aan het juiste adres. Ik heb namelijk ervaring als loopbaancoach en mobiliteitsadviseur in het onderwijs opgedaan (Avans Hogeschool). Mijn klanten zeggen vaak tegen mij dat ik met mijn Brabantse gezelligheid een veilige sfeer weet te creëren, maar ook scherpe vragen die iemand aan het denken zet en inzichten geeft.  De sfeer en de vragen, samen met testen en een plan is waar we naar op zoek zijn om met plezier en eerlijkheid naar jouw nieuwe baan op zoek te gaan!

Ik zet alles op alles jou tot mooie inzichten te laten komen zodat je in staat bent betere loopbaankeuzes te maken. Ik maak gebruik van gerichte opdrachten, vaak met een creatieve insteek. Bovendien beschik ik over actuele kennis van de arbeidsmarkt en ben ik Noloc-gecertificeerd. Zo werken wij naar resultaat toe om jou weer gelukkiger te laten worden met jouw loopbaan!

Wil je meer weten over loopbaanadvies en wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Je kunt mij bellen op +316 10560835 (of stuur een berichtje via WhatsApp)! Je kunt natuurlijk ook onderstaand contactformulier invullen.

    Over Marnix Holleman

    Mijn naam is Marnix Holleman en sinds 2016 help ik vanuit Breda mensen met hun loopbaan. Dit doe ik door mensen te adviseren en te coachen in de richting die bij hen past. Decennialang heb ik bij een bank gewerkt. Daarnaast als loopbaancoach, mobiliteitsadviseur en docent bij een Hogeschool. Ik besloot dat ondernemen en coachen hetgeen is waar mijn passie zat. Sindsdien heb ik al vele mensen en coachees in Breda en omstreken mogen helpen als loopbaancoach, mobiliteitsadviseur, trainer en loopbaanadviseur.

    Marnix Holleman – 06-10560835