Loopbaancoach voor mannen

Loopbaancoach voor mannen

Net als bij vrouwen bestaan er voor mannen hoge verwachtingspatronen in onze huidige samenleving. Dit geldt zowel voor jouw privéleven als op het vlak van jouw loopbaan. Het is niet altijd even gemakkelijk om aan deze verwachtingen te voldoen. Heb je het idee dat je een duwtje in de juiste richting nodig hebt? Laat AllesvanNIX, loopbaancoach voor mannen, jou helpen je plezier in je werk terug te vinden!

Loopbaancoach voor mannen
AllesvanNIX, jouw loopbaancoach voor mannen

Tegenslagen op het vlak van je loopbaan

Het is onvermijdelijk dat je in je leven tegenslagen zult incasseren.  Dit kan zowel in je privéleven voorkomen als op het vlak van je loopbaan. Misschien begin je vol goede moed aan je huidige baan en is het tóch niet helemaal wat je ervan verwacht had. Of misschien wil je graag carrière bij je huidige werkgever maar gaat dit niet volgens plan. Een burn- of boreout hebt gehad. Zo’n grote sprong maken kan ook erg eng lijken en overweldigend zijn. Zeker als je jouw baan opgeeft om bij een ander bedrijf te beginnen of je bij je huidige bedrijf promotie wilt maken.

Afwijzing en zelfvertrouwen

In dit soort gevallen ligt afwijzing op de loer, dit is iets wat voor heel wat mannen hard kan aankomen. Dit is dan ook meteen de reden waarom de meeste mannen zich niet wagen aan een nieuwe job of een promotie, naast het feit dat zekerheid van je huidige baan een drempel kan vormen. Ook al blijven je passies en talenten onbenut en voel je je alsof je tegen een muur of plafond aanzit.

Talenten en passies benutten

Een loopbaancoach kan jou helpen uit te zoeken wat je wil doen met je loopbaan en hoe jij jouw talenten en passies nou het best kan benutten op de werkvloer. Samen zoeken we uit wat bij jou past. Het inhuren van een loopbaancoach voor mannen kan altijd. Bij AllesvanNIX helpen we je graag, ongeacht jouw leeftijd, sector of wat jouw situatie dan ook is en uniek maakt.

Wat doet een loopbaancoach?

Voor je een loopbaancoach inhuurt is het natuurlijk handig dat je precies weet dat een loopbaancoach doet – en eveneens ook niet doet. Een loopbaancoach kan jou helpen met het achterhalen waar jouw (loopbaan-) hart sneller van gaat kloppen. We gaan naar de basis om te achterhalen wat je leuk vindt. We blijven niet alleen bij denken, we zullen ook stappen nemen om nieuwe richting aan jouw loopbaan te geven. Je kunt na een traject een zelfbewustere keuze maken! Een keuze die past bij je talenten, drijfveren, waarden en waar jij in je kracht staat.

Feedback

Als loopbaancoach geef ik je erg realistische en eerlijke feedback. Zo blijf ik dicht bij jou als persoon en leer ik je en jij jezelf steeds beter kennen om zo samen een goed en passend loopbaantraject uit te stippelen.

Resultaatgericht

Verder ben ik als loopbaancoach zeer resultaatgericht. Hierbij help ik je het resultaat voor ogen te houden zodat je gelukkiger kunt worden met je loopbaan en jezelf. Ook werken we samen met jou aan haalbare loopbaandoelen zodat je stappen kunt zetten en maken we een concreet en haalbaar plan.

Actie

Tot slot zorgen we ervoor dat er actie ondernomen wordt. We gaan daadkrachtig aan de slag en helpen je de verandering door te maken die je nodig hebt om je doelen te realiseren. Ongeacht of dit nu het wisselen van baan, werkgever of juist totaal iets anders is

Waarom een loopbaancoach voor mannen?

Ik, Marnix Holleman (LINK), ben gespecialiseerd en gecertificeerd loopbaanprofessional. Ik help zowel mannen en vrouwen weer gelukkiger te worden met hun loopbaan. Toch zijn er verschillen merkbaar tussen de geslachten. Waarom ben ik dan jouw loopbaancoach voor mannen?

Een loopbaancoach personaliseert jouw loopbaanplan

Binnen iedere sector hebben loopbanen min of meer dezelfde vorm. Binnen marketing bijvoorbeeld start je vaak als junior marketingassistent waarna je doorgroeit naar een medior marketeer en uiteindelijk kom je in een senior marketingfunctie terecht. Toch zijn er bepaalde andere takken en wegen die je binnen je loopbaan kan inslaan. Als loopbaancoach help ik je te achterhalen welk pad jij wil bewandelen zodat jij jouw carrièredoelen kunt behalen. We houden daarbij sterk rekening met jouw unieke kwaliteiten en eigenschappen als persoon

Een loopbaancoach kan helpen met stress

1 op de 6 Nederlanders hebben burn-out klachten en 44% van de Nederlanders ervaren stress op het werk. Stress kan leiden tot zowel fysieke als psychische klachten en ziektes zoals hartritmestoornissen, prikkelbaarheid, en hyperventilatie. Als loopbaancoach help ik je de bron van jouw stress te achterhalen om op die manier stappen te ondernemen om de stress te verminderen of helemaal weg te nemen. Oplossingen kunnen gaan van een gesprek met het HR-departement tot het zoeken van een nieuwe baan die beter geschikt is.

Een loopbaancoach geeft feedback

Hoewel het natuurlijk erg goed is om ambitieus te zijn, zijn er natuurlijk ook grenzen aan wat je in je loopbaan kan bereiken. Als loopbaancoach geef ik je dan ook goede en vooral eerlijke feedback over de verwachtingen die jij van je loopbaan stelt. Waar vrienden en familie jou natuurlijk door dik en dun steunen, zal een loopbaan een meer objectieve houding aannemen. Zo kijken we naar jouw zwakke en sterke punten en evalueren we deze. Daarna krijg je advies en feedback over het carrièrepad die jij wilt gaan bewandelen.

Verschillen in coaching tussen mannen en vrouwen

Maar waarom hebben we het hier nou vooral over loopbaancoaches voor mannen? Is er dan zo’n groot verschil in het coachen van mannen en vrouwen? Absoluut. Er is namelijk een groot verschil tussen hoe mannen en vrouwen hun loopbaan zien, de doelen die zij stellen binnen die loopbaan, en hoe zij op het werk behandeld worden. Kijk maar naar de verschillende onderzoeken waarbij vrouwen minder betaalt krijgen minder vertegenwoordigd zijn in topfuncties binnen bedrijven en ondernemingen.  Dit wil zeggen dat loopbaancoaching voor mannen en vrouwen op bepaalde vlakken ook anders verloopt. Kortom een ander salaris, andere perpectieven en mogelijkheden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen hetzelfde kunnen bereiken als mannen of hiertoe in staat zijn!

Gratis coachingsgesprek voor mannen

Ben jij geïnteresseerd in een loopbaancoach om weer gelukkiger te worden met je loopbaan? Misschien ervaar jij wel stress op het werk of ben je niet helemaal gelukkig binnen je huidige job? Contacteer AllesvanNIX dan vandaag voor een gratis en vrijblijvend coachinggesprek voor mannen!