Zit je werkloos thuis? Gefeliciteerd!

Bovenstaande kop is natuurlijk bedoeld om je aandacht te trekken. Ik weet namelijk ook wel dat het niet altijd even leuk is om werkloos thuis te zitten. Sollicitatiebrieven schrijven, geen reactie krijgen en een sluimerende onzekerheid hoe lang je situatie gaat duren horen er allemaal bij. Toch is het belangrijk dat je even stilstaat bij dit moment. Ik wil je namelijk meegeven dat een werkloze periode ideaal is om te bezinnen en na te denken over de toekomst.

Zit je werkloos thuis? Gefeliciteerd!
Zit je werkloos thuis? Gefeliciteerd!

De gemiddelde Nederlander spendeert jaarlijks meer tijd aan het boeken van hun vakantie dan aan het uitstippelen van hun toekomst-pad. Als je beseft hoe veel moois er in het verschiet ligt voor je, is dit eigenlijk van de zotte. Tijdens mijn decennialange carrière in het bankwezen heb ik gezien dat mensen lang niet genoeg bezig zijn met hun loopbaan. Ditzelfde zie ik nu nog, maar het mooie is dat ik mensen tegenwoordig mag helpen als loopbaancoach en loopbaanadviseur.

Ik begrijp dat het werkloos thuis zitten erg vervelend is. Maar doe eens de volgende gedachte-oefening: zie je werkloze periode als een schone lei of een blanco blad van het boek van het volgende hoofdstuk in jouw leven. Zie het als een soort cadeau dat het leven je schenkt. Ik geloof erin dat als je regelmatig terugblikt op wie je bent en waar je naartoe wilt, dat je dichter bij hetgeen komt waar je energie van krijgt. En is dat niet het mooiste wat er is?

De juiste vragen en manier van bezinning kan werkelijk een kantelpunt in iemands leven zijn. En dus ook die van jou. Stel je eens voor dat je volgende baan helemaal past bij jou als persoon. Een baan die past bij waarden, je drijfveren en een baan die energie geeft. Dit klinkt mooi, maar hoe kom je op het antwoord op deze vragen? Het kan voor jezelf namelijk erg lastig om te bedenken waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen. Vanuit mijn werk als gecertificeerd loopbaancoach/loopbaanprofessional help ik mensen hun loopbaan vorm te geven op de wijze die bij hen past.

Ik weet hoe mooi het kan zijn om iemand in een aantal sessies te zien transformeren in de persoon die hij of zij zou willen zijn. Daarom gun ik iedereen een loopbaanprofessional die hen helpt om dit te bereiken. Ik snap dat het een investering kan zijn, maar het is het volledig waard. De beste investering is die is namelijk in jezelf. Mocht je niet goed weten hoe jouw toekomst eruit kan komen te zien en wil je eens een gratis kennismakingsgesprek? Voel je dan vrij om contact op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.